Головна » 2013 » Березень » 28 » Cемінар-практикум керівників гуртків художньо-естетичного профілю
11:01
Cемінар-практикум керівників гуртків художньо-естетичного профілю

27 березня на базі Чемеровецького районного Будинку школярів відбувся семінар-практикум керівників гуртків художньо-естетичного профілю з теми: "Організаційно-педагогічні аспекти художньо-естетичного виховання школярів на гуртковому занятті".

Програма семінару передбачала розгляд як  теоретичних питань,  методик організації роботи на гуртках , виховних заняттях, так і участь керівників гуртків в майстер- класах відповідного профілю та дискусіях.
Розглядаючи питання формування творчої особистості учасники семінару намагались показати особливу роль музики, хореографії, театрального мистецтва.


Використанню інноваційних та ігрових методик на гуртковому занятті присвятила свій майстер-клас керівник вокальної студії Кисельова Людмила иколаївна, яка відмітила що успіх навчання в першу чергу залежить не від участі дітей в конкретній діяльності, а розвиток їх основних компетентностей формування комунікативних навичок, креативності, творчості.

Також Людмила Миколаївна наголосила, що художня діяльність на занятті має бути різнопланова: відображти, як художнє сприйняття музики, танцю, театру, так і безпосередню практичну художню діяльність учнів - голосове, танцювальне, музичне виконання, ігрове перевтілення в образи птахів, тварин, героїв казок, інсценування в ході ситуативної гри.


Керівник театральної студії "Буратіно" Богуцька Тетяна Костянтинівна зосередила увагу присутніх на розвитку творчої активності молодших школярів засобами театрального мистецтва.   А ще присутнім було продемонстровано фрагмент заняття наймолодших вихованців.

Формуванню естетичної культури школярів середнього та старшого шкільного віку присвятила свій виступ керівник драматичного гуртка "Театр слова" Ковальчук Ольга Петрівна.

Керівник театрального гуртка Цісар Анжела Карлівна познайомила присутніх з основними вимогами щодо підготовки учнів та колективів до обласних конкурсів та фестивалів.

Також присутні стали  учасниками майстер-класу з хореографії, який провела керівник хореографічної студії "Калейдоскоп" Мушко Валентина Кимівна.

Під час заключної частини учасники семінару висловили ряд пропозицій щодо роботи гуртків.

Переглядів: 672 | Додав: chembsh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: