Головна » 2013 » Лютий » 8 » Етновечірка «Без вишиванки-немає гулянки»
15:22
Етновечірка «Без вишиванки-немає гулянки»

Життя сьогоднішніх людей вважається неповноцінним без гарно організованого дозвілля. Кожна людина вважає похід у клуб, на концерт, у театр, кіно, хоча б раз у тиждень, правильним. Тож і ми, актив районної ради старшокласників,  вирішили подарувати дітям з усього району сюрприз.


І тому 25 січня була організована і проведена етновечірка: «Без вишиванки-немає гулянки» за підтримки районного Будинку школярів та педагогів-організаторів шкіл району. Ініціативною групою було розроблено  сценарій, підібрано відео та аудіо матеріали, організовано  стіл-фуршет. Головна особливість етновечірки - український народний стрій, у який були одягнені всі учасники заходу. А ще, звучали мелодії лише українських виконавців. Для хлопців і дівчат району було проведено майстер-класи з вивчення українських народних танців найкращими хореографами та танцювальними колективами району. Лунали чарівні українські пісні у виконанні вихованців   та педагогів, їм було запропоновано стати  учасниками  різноманітних  конкурсів та ігор. Девізом заходу стали слова «Нехай лунає слава далеко й близько про вечорниці етно-диско».

Етновечірка вразила колоритом   різноманітної  української музики та пісні.  Це і популярні сьогодні «Океан Ельзи» і «Бумбокс», Дзідьо і Скрябін, група «Тік» та Тіна Кароль  і  багато інших виконавців.  А  ще учасники заходу слухали   неповторні пісні Володимира Івасюка  та Назарія Яремчука, Миколи Мозгового, Василя Зінкевича, Миколи Гнатюка. Вони насолоджувались мелодіями «Червоної рути», пісенних творів у виконанні інструментальних ансамблів «Смерічка», «Кобза», «Ватра», «Водограй», «Світязь».

Можна стверджувати, що  назва етновечірки «Без вишиванки - немає гулянки» стане девізом  у    житті   для   багатьох  юнаків і юнок Чемеровеччини.   Адже  любити  своє, українське, це - прекрасно!

Саме тому лідери учнівського самоврядування району  вирішили провести у квітні місяці регіональну етнодискотеку спільно з нашими  сусідами –учнівським активом Кам’янець-Подільського, Новоушицького, Городоцького, Волочиського районів та  м. Гусятина (Тернопільської області).

Артур Кабанчук – голова комісії «Культури та дозвілля»
Чемеровецької районної ради старшокласників

Переглядів: 592 | Додав: chembsh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: