Головна » 2014 » Квітень » 2 » Незабутні канікули
15:40
Незабутні канікули

         Канікули - це завжди весело і цікаво. А особливо коли надворі весна, світить сонце і на тебе чекають неповторні враження, нові друзі, захоплюючі подорожі.


 


 

І нам, учням-переможцям олімпіад, МАН, конкурсів, фестивалів, зльотів, змагань неймовірно пощастило, адже ми мали нагоду побувати  в столиці нашої України – Києві.

Два дні були неймовірними. Графік у нас був дуже щільний і насичений. За короткий проміжок часу ми познайомились і всім серцем  полюбили Київ, адже для багатьох з нас  це була перша зустріч із ним.

До Києва ми вирушили насвітанку сучасним,  комфортабельним автобусом. Прибувши до столиці нас привітно зустріли  працівники найбільного у світі гіпермаркету «Епіцентр», які нагодували нас смачним обідом та провели цікаву екскурсію торгівельним центром  де нас вразили його маштаби та велич.

Наступним етапом нашої подорожі стала Києво-Печерська Лавра. Краса і неповторність храмів, таємничість і святість печер, велич Лаври  були для нас вражаючими. Дивишся – і дух захоплює. Перебування у цих місцях наповнило наші серця благодаттю і миром.

А далі,  на нас чекав Майдан. З його духом свободи, демократії, віри в краще майбутнє. Пройшовши наметовим містечком, поспілкувавшись зі справжніми патріотами, віддавши шану Героям Небесної сотні ми були вражені до глибини серця.  Тут ми зустріли привітних, толерантних людей, які вболівають всією душею  за свою країну, за свою націю, за наші права і свободу. Саме на Майдані ми дійсно відчули, що ми великий свободолюбивий народ  який вартий кращого життя і світлої долі.

Наступними незабутніми враженнями для нас стали відвідини театру російської драми імені Лесі Українки, де ми переглянули сучасну молодіжну виставу «На задньому дворі». Враження від сюжету, акторської гри,  самого дійства були неповторні та вражаючі. Втомлені, але щасливі, ми повернулися до нашого готелю «Амбасадор» де на нас чекали затишні  комфортабельні кімнати.

Наступний ранок  був світлий і сонячний та  віщував  нам неповторний день.  Поснідавши, ми вирушили до  музею Т.Г.Шевченка. Експозиція  музею, присвячена 200-річчю з дня народження Кобзаря, ще раз нагадала  нам про велич нашого духовного Пророка. Рукописи,  документи, перші друковані видання, особисті речі, малярські роботи  Т.Г.Шевченка справили на нас неабияке враження. Також, ми мали змогу  відвідати виставку  рушників Центральної України  та виставку сучасної української ікони.

Пригадати буремні роки Другої світової війни на Україні,  бої за Київ, важкі роки окупації ми мали  нагоду відвідавши меморіальний комплекс «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років», який за розмірами і значенням колекцій є найбільшим в Україні. Особливі почуття в нас викликала статуя «Батьківщина - Мати»  яка є однією з найбільших у світі.

Два дні промайнули швидко. Прийшла пора прощатися  зі сиро вдячні нашому меценату народному депутату України Олександру Володимировичу Герезі. Адже саме він став ініціатором та організатором цієї екскурсійної поїзки і без  його участі, щирої підтримки вона була б  неможлива.

Також, хочемо подякувати працівнивкам громадської приймальні народного депутата України О.В. Гереги в Чемеровецькому районі, його  помічнику Уляні Юріївні Ткаченко та Вірик Ганні Іванівні  які були усі дні з нами.














 

Переглядів: 481 | Додав: chembsh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: